Четири български производителя обезпечават целогодишната необходимост на Kaufland от листния зеленчукВеригата

...
Четири български производителя обезпечават целогодишната необходимост на Kaufland от листния зеленчукВеригата
Коментари Харесай

Българската къдрава маруля най-предпочитана от всички зелени салати

Четири български производителя обезпечават целогодишната нужда на Kaufland от листния зарзават Веригата ревизира салатите с 12-точков надзор
Българската къдрава маруля „ Брей! “ е най-предпочитаният продукт от клиентите на Kaufland от категорията на листните салати. На второ място е айсбергът, а третото място държи миксът от бейби салати. Това демонстрират данните на най-големия ритейлър във връзка с желанията на клиентите им към листните салати. Къдравата маруля е годишен продукт на рафтовете на веригата и ползата към нея е непрекъснат. За производството на къдрава маруля Брей! ритейлърът си партнира с четирима български производители.

„ За марката „ Брей! “ имаме повишени условия към всеки един снабдител. Той би трябвало да е сертифициран по GLOBAL G.A.P. Това е интернационален документ, който подсигурява, че доставчиците дават отговор на дефинира условия. Тези условия подсигуряват качество от зрънцето до готовата продукция при нас ", споделя Цветомира Палашева, специалист „ Качество Плодове и зеленчуци “, Централен склад на Kaufland, с. Стряма.
-->
Заедно с производителите, ритейлърът прави асортимент на най-хубавите и подобаващи сортове и семена още преди сеитба. Проследява процесите и изискванията на развъждане и предпазване на продукцията и реализира надзор върху продукцията, още преди тя да бъде събрана и изпратена към логистичния ни център.

12 са детайлите на първокласен надзор на плодовете и зеленчуците, прилагани от Kaufland. Ритейлърът прави всекидневни инспекции за сходство с условията на веригата за прохлада, качество, целокупност, издръжливост, непорочност и мирис, грамаж/диаметър, уместност на етикета – клас, генезис, марка, сорт; ежемесечни проби за пестициди; температурен надзор и други

Към края на предходната година ритейлърът добави към acopтимeнтa на личната си марка „ Брей! “  10 пpecни плoдoвe и зeлeнчyци c гapaнтиpaн бългapcки пpoизxoд, пpoизвeждани при извънредно непоколебим надзор за качество, измежду които е и къдравата маруля. Плaнoвeтe на Kaufland  зa 2023 година ca дa yдвoи бpoя им.

Качественият надзор на зелената салата е тематиката на втория епизод от взаимната графа на Kaufland и дългогодишния публицист и специалист по тематиките за качеството на храните – Биляна Гавазова. В него тя посещава централния склад на Kaufland България, където специалистите по качеството на плодовете и зеленчуците всекидневно реализират първокласен надзор на продукцията, преди тя да поеме своя път към магазините на веригата. Качеството на зелената салата се разпознава по 5 съществени критерия:
Свеж външен вид;Пънчето на зеленaта салата би трябвало да бъде бяло, тъй като потъмняването демонстрира, че е имала по-дълъг контакт с въздуха след отрязването й;Зелената салата би трябвало да е чиста от вредители;Да няма прораствания на стеблото, които демонстрират, че е стара;Добър усет.
Видеото от поредицата дава доста потребна и практична информация за съхранението на зелените салати. Цялото видео може да видите:



В рубриката, която се излъчва всеки вторник, потребителите получават информация по отношение на качеството на продуктите, предлагани в Kaufland, както и забавни обстоятелства и трикове за различаване и предпазване на свежите хранителни артикули.

Съвместният видеопроект на Kaufland и Биляна Гавазова, известна със своята експертиза по тематиките за качеството на артикули и услуги, дава практическа информация на потребителите. Те ще получават потребна информация по какъв начин да разпознават качествената храна, както и хитри препоръки за съхранението и използването на съответните артикули.

Видеопоредицата, която носи името „ За качеството с Биляна Гавазова “, се излъчва всеки вторник в на ритейлъра.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР